Resinex spletna stran uporablja piškotke in podobne tehnologije za boljše razumevanje vaših potreb. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Poizvedite več o piškotkih in kako upravljati z njimi.

ExxonMobil™ PP (Polypropylene) – za medicino

Proizvajalec: ExxonMobil
Vrsta polimera PP compounds

Polipropilen se že zelo dolgo pojavlja v medicinskih aplikacijah. Ta vsestranski material visoke čistosti in kemične stabilnosti je idealna rešitev za uporabo v medicini.

ExxonMobil™ je izkušen proizvajalec polipropilena primernega za brizgane medicinske pripomočke in embalažo zdravil.

Splošne informacije

ExxonMobil™ je prevzel tovarno Hoechst v Lillebonnu in sestava homopolimera se ni spremenila že več kot 30 let. Portfelj je sestavljen iz dveh homopolimerov in enega random kopolimera.

Vsi ExxonMobil™ polipropileni imajo potrebne medicinske certifikate. Pred prvo uporabo je potrebno dobiti odobritev proizvajalca glede ustreznosti uporabe za določen proizvod.

Portfelj

ExxonMobil™ PP za uporabo v medicini:

  • ExxonMobil™ PP1013H1 – homopolimer, MFI 7,5
  • ExxonMobil™ PP1014H1 – homopolimer, MFI 16
  • ExxonMobil™ PP9074MED – random kopolimer, MFI 24

ExxonMobil™ PP1013H1 in PP1014H1 sta zasnovana za farmacevtski trg in se uporabljata za medicinske izdelke, kot so brizgalke, inhalatorji in črpalke, embalažo, kot so škatle, zapirala in razpršilniki. Uporabljata se tudi za laboratorijske in diagnostične aplikacije. V skladu z industrijo posebno visokih higienskih zahtev, se ju lahko sterilizira z uporabo pare ali etilen oksida.

ExxonMobil™ PP9074MED je random kopolimer z dobrimi pretočnimi lastnostmi in visoko čistostjo, zaradi česar je primeren za diagnostične aplikacije, brizge in podobne medicinske izdelke. Zasnovan je tako, da prenese visoke energije sevanja, kot so gama žarki, ki se jih uporablja pri sterilizaciji aplikacij.