Resinex spletna stran uporablja piškotke in podobne tehnologije za boljše razumevanje vaših potreb. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Poizvedite več o piškotkih in kako upravljati z njimi.

FACTOR® LFT (Long Fibre-Reinforced Thermoplastics)

Proizvajalec: Celanese
Vrsta polimera LFC

V začetku leta 2010 je Ravago prodal Future Advanced Composites & Technology (FACT), nemškega kompaunderja za termoplaste z dolgimi vlakni (LFT), podjetju Celanese Corporation (Celanese).

Factor® je izdelan s pomočjo patentiranega postopka, v katerem so vlakna popolnoma impregnirana v granule. Ta postopek zagotavlja Factor® LFT dosledno visoko kvaliteto, kot tudi izjemne lastnosti.

Splošne informacije

Factor® LFT nudi:

  • Izjemno trdnost in togost
  • Zelo visoko udarno trdnost
  • Izjemno temperaturno stabilnost

Tipične Factor® aplikacije:

Spremembe v kompoziciji omogočajo prilagajanje lastnosti Factor® LFT vsem visoko zmogljivim aplikacijam – odvisno od želja in zahtev kupcev. Koncentracija dolgih steklenih vlaken je še posebej primerna za strukturne elemente, kot so maska in podvozje v avtomobilski industriji.

Factor® je lahko zaradi visoke temperaturne stabilnosti, odličnih mehanskih lastnosti, enostavne obdelave ter nizke teže odlična zamenjava za kovine – celo v avtomobilski industriji. Factor® LFT se uporablja za številne aplikacije, kot so podpora za instrumente na armaturni plošči, aktivni vzglavniki.

Portfelj

Factor® LFT portfelj:

Factor® LFT portfelj vključuje polipropilene in poliamide obogatene s steklenimi, aramidnimi in karbonskimi vlakni, kot tudi druge specialne materiale na drugi osnovi.

Factor® polipropileni, obogateni z dolgimi steklenimi vlakni, vsebujejo 10% do 60% steklenih vlaken; Celanese dobavlja tudi poliamide, ki vsebujejo 20% do 60% steklenih vlaken. Factor® koncentrati vsebujejo 60% steklenih vlaken.

Celanese dobavlja tudi Factor® LFT z nižjimi emisijami, večjo udarno odpornostjo, UV stabilizirane in odporne na trenje in obrabo.