Resinex spletna stran uporablja piškotke in podobne tehnologije za boljše razumevanje vaših potreb. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Poizvedite več o piškotkih in kako upravljati z njimi.

Trajnost

Zemlje ne podedujemo od naših prednikov; izposodimo si jo pri svojih otrocih.

RESINEX, kot del skupine RAVAGO, je tudi del vizije trajnosti Skupine Ravago.

Naše ambicije so delovati za boljši in bolj trajnostni svet.

Prepoznavamo vrednost zavržene plastike in gume, ter ji dajemo ponovno življenje tako da jo predelujemo nazaj v dragocene izdelke. Z omogočanjem krožnega gospodarstva zmanjšujemo toplogredne pline, kar pomaga zagotavljati varen in zdrav planet za prihodnje generacije.

17 ciljev za preoblikovanje našega sveta

17 ciljev trajnostnega razvoja Združenih narodov obravnava svetovne izzive s katerimi se soočamo. Cilji so medsebojno povezani in ker jih je potrebno uresničevati kot celoto, je pomembno, da dosežemo vsakega od njih do leta 2030.

Skupina RAVAGO verjame, da nas lahko cilji trajnostnega razvoja (Sustainable Development goals – SDG) usmerijo v boljši svet.

Ravago in RESINEX lahko vplivata na  doseganje ciljev SDG. Podjetja imajo ključno vlogo pri ustvarjanju učinka, potrebnega za dosego teh ciljev.

Ravago podpira SDG z več pobudami, pri katerih se posamezni dosežki razlikujejo glede na zmožnosti skupine Ravago:

  • Prispevek k razvoju družbe, zdravju in dobremu počutju
  • Učinkovitost rabe surovin in virov
  • Etično zaposlovanje, najsodobnejša infrastruktura in kontinuirane inovacije
  • Recikliranje za boljši svet

Recikliranje za boljši svet
Recyklace pro lepší svět

Skupina RAVAGO reciklira več kot 300 000 ton plastike in gume letno

Samo v Evropski uniji recikliramo 130 000 ton PP, PE in PS, s čimer prispevamo k približno 100 000 ton manj emisij CO2, v primerjavi s proizvodnjo novih polimerov.

Ravago in Resinex podpirata globalno Operation Clean Sweep® iniciativo. Konec leta 2017 se je skupina Ravago kot članica Plastics Europe pridružila tej inciativi v imenu vseh svojih hčerinskih družb in se pridružila Plastics 2030 - PlasticsEurope prostovoljni zavezi k povečanju krožnosti in učinkovitosti virov.

Operation Clean Sweep® (OCS)
Operation Clean Sweep®

  • mednarodni program za preprečevanje izgube plastičnih zrnc (peletov) med ravnanjem z njimi in izpusti v vodno okolje
  • ki ga je najprej ustanovil Ameriški svet za kemijo (ACC) v ZDA, nato pa je PlasticsEurope razširil licenco na program v Evropi

Skupina RAVAGO si prizadeva za zmanjšanje ogljičnega odtisa s povečanjem zmogljivosti recikliranja, nenehnim izboljševanjem tehnologije recikliranja in vlaganjem v obnovljive vire energije.