Resinex spletna stran uporablja piškotke in podobne tehnologije za boljše razumevanje vaših potreb. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Poizvedite več o piškotkih in kako upravljati z njimi.

Proizvodne zmogljivosti

Vsi naši proizvodni obrati so v lasti naše matične družbe Ravago. Ravago je vodilno podjetje v Evropi za kompaundiranje in recikliranje, saj letno proda več kot 500.000 ton kompaundiranih materialov ter več kot 3,7 milijona ton vseh proizvodov. Ravago ima skoraj polstoletne izkušnje na področju predelave materialov, v letih od 1994 do 2001 pa smo pridobili še dragocene izkušnje glede obdelave materialov v prahu, tako da smo lahko pričeli z graditvijo lastne tovarne za rotomolding.

Leta 2001 smo odprli novo tovarno v Arendonku, Belgija, z začetno kapaciteto preko 20.000 ton letno. Prvotno smo začeli z mletjem neobarvanih plastičnih materialov, kmalu pa smo naše kapacitete razširili z ekstruzijo in kompaundiranjem ter tako razširili lasten portfelj izdelkov.

Od 2001 se je zmogljivost razširila in zaradi vse večjega povpraševanja moramo neprestano razvijati nove in edinstvene tehnike obdelave, da bi povečali našo proizvodno učinkovitost in zmanjšali stroške. Seveda uporabljamo namensko opremo za črne, natur in obarvane materiale, s čimer preprečimo navzkrižne kontaminacije ter strogo kontroliramo materiale, da bi zadovoljili najvišje standarde.

Kot največje podjetje za recikliranje in kompaundiranje plastike in gume v Evropi, smo zavezani k ohranjanju okolja. Uporabljamo najnovejšo, energetsko varčno tehnologijo, sodobne filtre za zmanjševanje onesnaženja zraka ter recikliramo vso embalažo. Ker uporabljamo silose z zmogljivostjo več kot 2000 ton, smo zmanjšali porabo embalaže. Material vam lahko dostavimo v razsutem stanju, velikih vrečah ali pa v 20/25 kg vrečah. Z uporabo FFS pakirnega sistema smo zmanjšali količinska odstopanja ter izboljšali kakovost embalaže naših izdelkov.

V našem rotomolding tehničnem centu (RTC) v Arendonku imamo rotomolding stroj z možnostjo simulacije procesa pod različnimi pogoji. V majhnem laboratoriju lahko proizvajamo tudi manjše vzorce za analizo in vzorčenje. Lahko analiziramo tudi različne aspekte materialov, kot so gostota, MFI, natezna trdnost, ESCR itd. Tu preverjamo tudi kvaliteto proizvodov ter tako nadziramo proizvodnjo.