Resinex spletna stran uporablja piškotke in podobne tehnologije za boljše razumevanje vaših potreb. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Poizvedite več o piškotkih in kako upravljati z njimi.

Kompaundiranje... prime, industrijski in recilklirani kompaundi

Vedno večje ekonomske in okoljske zahteve so povzročile spremembe v uporabi plastike, ki je namenjena tako embaliranju kot tudi nadaljnji proizvodnji.

Predelovalci in končni uporabniki lahko za svoje aplikacije izbirajo med številnimi materiali, ki imajo optimalno razmerje med ceno in kvaliteto ter so prijazni do okolja.

Resinex ponuja široko paleto inženirskih kompaundov od prime kompaundov, preko industrijskih kompaundov do recikliranih kompaundov, ki jih proizvaja skupina Ravago, ki je največji neodvisni proizvajalec kompaundov v Evropi, z zmogljivostjo večjo od 450 tisoč ton.

Prime kompaundi so primerni za zahtevne aplikacije z visokimi tehničnimi zahtevami, ki vsebujejo vrhunske polimere in polnila, da bi izboljšali estetske in tehnične značilnosti z relativno majhnimi odstopanji od specifikacij. Prime kompaundi so lahko narejeni tudi po posebnih zahtevah kupcev in se tako prilagajajo željenim aplikacijam.

Reciklirani kompaundi se uporabljajo v proizvodnji plastičnih delov z nižjimi tehničnimi zahtevami, pri katerih je cena bistvenega pomena. Vsebujejo odpadne plastične surovine, ki so bile zbrane v industriji in od končne potrošnje ter imajo širše tolerance od osnovnih surovin.

Industrijski kompaundi zapolnjujejo vrzel med prime kompaundi in recikliranimi materiali.

Običajno se jih uporablja za visoko zahtevne aplikacije, ki zahtevajo dobre mehanske značilnosti, nimajo pa posebnih estetskih zahtev.

Industrijski kompaaundi iz Ravaga so zelo zanimiva alternativa prime kompaundom za številne industrijske panoge, kot so avtomobilska, pohištvena ali elektroindustrija, industrija ročnega orodja in razsvetljave.

Industrijski kompaundi so cenejši in okolju bolj prijazni, saj prispevajo k zmanjševanju emisij CO2 v primerjavi s prime kompaundi.

Na splošno so izdelani iz mešanice originalnih polimerov in industrijskih odpadnih polimernih surovin. Po dogovoru se jim lahko sestava spremeni in se tako prilagodijo posameznim aplikacijam za optimizacijo stroškov, tudi pri aplikacijah, ki zahtevajo dobre estetske in mehanske lastnosti.

Ravago, ki je vodilni evropski proizvajalec kompaundov in tudi največje evropsko podjetje za recikliranje plastike, je vložil velika sredstva v proizvodnjo industrijskih kompaudov. Znanje, ki ga ima na področju recikliranja in kompaundiranja, mu omogoča proizvodnjo široke palete visoko kvalitetnih inženirskih kompaundov, ki zagotavljajo dodano vrednost v vseh industrijskih panogah.

Industrijski kompaundi skupine Ravago so primerni za aplikacije z visokimi zahtevami glede mehanskih lastnosti.

Zaradi dobrih mehanskih in fizikalnih lastnosti, enostavne obdelave in privlačne cene, so Ravagovi industrijski kompaundi uporabni pri mnogih aplikacijah.

  • Elektronski deli
  • Aplikacije v gradbeništvu
  • Gospodinjski aparati
  • Aplikacije v avtomobilski industriji

Kot strokovnjak za mešanje različnih vrst polimerov, je skupina Ravago razvila široko paleto industrijskih kompaudov.

Na voljo so naslednji kompaundi:

Industrijski kompaundi skupine Ravago so na voljo v temnejših odtenkih oziroma v črni barvi. Prime kompaundi pa so na voljo v različnih barvah.